



Bahan-bahan Inti
1 potong dada ayam dipotong kecil2
1/2 bwg besar dipotong dadu
4 biji cili padi dihiris2
2 sudu sos cili
1 sudu sos plum
secubit garam
1/2 tsp gula
5 sudu minyak masak
Bahan kulit
- 1 biji telur
- secubit garam
- 1 sudu air
Cara penyediaan :
Untuk inti
- panaskan minyak dan tumiskan bawang besar & cili padi
- apabila telah layu, masukkan ayam hingga masak
- masukkan gula, garam, sos cili & sos plum
- siap untuk inti
Untuk kulit
- pecahkan telur
- pukul telur bersama air dan garam hingga agak kembang
- goreng sepeti nak buat telur dadar
- apabila telur sudah masak, masukkan intinya
- lipatkan telur dan bungkus seperti yg ditunjukkan di atas.
- siap untuk dihidang
No comments:
Post a Comment